skip to Main Content

Voet reflex massage

Thaise voetmassage is een effectieve massagetherapie, die gebaseerd is op de voet-reflexologie. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat zich ter hoogte van de voeten reflexzones bevinden die via energiebanen verbonden zijn met de organen, zenuwen, klieren en overige lichaamsgebieden. Het masseren van deze punten heeft een stimulerende werking naar het corresponderende element in het lichaam, waardoor de natuurlijke genezing en de balans in het lichaam bevorderd worden.

De reflexpunten van de voeten staan in verbinding met lichaamsdelen, organen, zenuwen en klieren. Het masseren van de punten heeft een stimulerende werking naar het corresponderende of orgaan punt in het lichaam. Daardoor activeren we de natuurlijke manier van genezing.

Waarvoor dient voet-reflex-massage:
Voet-reflex-massage stimuleert het lichaam zichzelf te genezen, geeft verlichting bij pijn, stimuleert genezing en werkt preventief. Daarnaast werkt het ontspannend en geeft het nieuwe energie. Ook ontdoet het lichaam zich hierdoor van afvalstoffen. Andere gunstige effecten zijn een betere nachtrust.

In sommige gevallen kunnen bepaalde huidige klachten zich in eerste instantie verergeren wat zich binnen 3 dagen weer herstelt waarna verbetering optreedt.

Voet-reflex-massage werkt ook stressverlagend, helpt ondersteunend bij overspannenheid en burn-out. De organen zoals bijvoorbeeld hart, longen, maag, darmen en nieren zijn terug te vinden op de voetzool. De voetzool is als het ware de spiegel van je lichaam. Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek op de voet die correspondeert met het betreffende orgaan of lichaamsdeel wordt pijnlijk, doordat de energiedoorstroming in het betreffende gebied niet goed meer is. Tijdens de voetmassage wordt de doorbloeding en lymfestroom geactiveerd. De blokkade wordt hierdoor doorbroken, afvalstoffen worden verwijderd en nieuwe bouwstoffen kunnen de plaats van bestemming weer bereiken. Daarnaast bevordert en verbetert de massage de bloedsomloop in de voeten en onderbenen, vermindert pijn, stimuleert de organen om goed te werken en werkt preventief. De manier waarop de masseur met vingers, duimen en handen masseert en met behulp van een speciaal stokje dat gebruikt wordt om de drukpunten nog optimaler te activeren, is binnen de voetmassage uniek. Tijdens de behandeling ondervind u tintelingen, kriebels en prikkels, dit is heel normaal bij deze behandeling. Op sommige plekken kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn, wat wijst op een blokkade. Door deze punten te masseren worden de blokkades verminderd of opgeheven. Tenslotte werkt een voetmassage heel ontspannend.

Heeft u interesse?

Bent u geïnteresseerd in een massage? U kunt alleen telefonisch een afspraak maken bij Pho Thammakhot.

Back To Top